Suflé z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé z telecího masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
60 g | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Telecí maso přední |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 390,6mg |
Vláknina | 210,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Solamyl, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso omyjeme a dvakrát umeleme. Maso vložíme do hnětače, osolíme a přidáme 2 lžíce vody, solamyl, rozpuštěné máslo a sekanou petrželku. Vše chvíli šleháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. |
2 | Hmotu vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Pečeme ve vodní lázni v troubě asi 20-30 minut. |