Vídeňské smažené řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňské smažené řízky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1,5 dl | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
5 špetka | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,6mg |
Draslík | 774,5mg |
Vláknina | 743,2mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňské smažené řízky postup přípravy receptu:
1 | Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. |
2 | Vložíme je do rozpáleného tuku v pánvi a smažíme z každé strany asi 3 minuty. |
3 | Usmažené položíme na papírové ubrousky na talíři, aby se odsál tuk ze smažení. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
K příloze je chutný vařený brambor či bramborová kaše.