Medový koláč s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový koláč s tvarohem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9242 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
4 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
500 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
Medový koláč s tvarohem | |
40 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 60,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh jemný, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový koláč s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Mouku s kypřícím práškem prosijeme na vál, přidáme změklý tuk nakrájený na malé kousky a promneme je s moukou. |
2 | Ke směsi přidáme moučkový cukr a vše zpracujeme v hladké těsto. |
3 | Rozválíme je na pomoučeném vále v kolo, vyložíme jím dno a stěny koláčové formy o průměru asi 20 cm a přečnívající okraje odřízneme. Těsto ve formě uložíme na 30 minut do chladna. |
4 | Potom koláč naplníme tvarohovou náplní, povrch dortu poprášíme skořicí a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut. |
5 |
|
6 | Náplň: |
7 | Tvaroh prolisujeme, ve středně velké nádobě promícháme s tekutým, případně mírně nahřátým medem, s rozšlehanými vejci a se špetkou skořice. |