Bulharská kjuftěta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská kjuftěta
Bulharská kjuftěta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Brambory vařené |
20 g | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
160 g | Rajčata |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso tučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 178,3mg |
Draslík | 351,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská kjuftěta postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso umeleme, přidáme nastrouhané brambory, vejce, drcený kmín a vše vymícháme. |
2 | Ze hmoty tvoříme šišky a obalujeme je v nasekané petrželce. |
3 | Omytá rajčata rozdusíme, přidáme masové šišky a dáme upéci. |