Játra po benátsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra po benátsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9418 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
240 g | Játra vepřová |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 744kJ
1% Sacharidy 5 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 222 mg
46% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 361,7mg |
Draslík | 379,1mg |
Vláknina | 969,5mg |
Vitamín A | 26g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra po benátsku postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra nakrájíme na malé, tenké řízky. Osmažíme je na oleji spolu s jemně nakrájenou cibulí a nasekanou petrželovou natí. |
2 | Usmažená játra osolíme a opepříme. |