Plněná krůtí prsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná krůtí prsa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 942 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Kari koření |
1500 g | Krůtí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Tuk |
120 g | Uzená vepřová krkovička |
200 g | Vejce slepičí |
100 ml | Vývar drůbeží |
120 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 905,0mg |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 457,1mg |
Vláknina | 642,4mg |
Vitamín A | 107,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Krůtí prsa, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40%, Uzená vepřová krkovička, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná krůtí prsa postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, položíme tenký plátek uzeného masa a tvrdého sýru. Do středu plátku navršíme osolenou směs míchaných vajec s plátky žampionů. |
2 | Maso v polovině přehneme, okraje upevníme párátkem, na povrchu osolíme a vložíme do horkého tuku. Z obou stran zvolna opékáme. |
3 | Opečené maso vyjmeme, ve šťávě rozpustíme máslo, zastříkneme vývarem, povaříme, dosolíme a přecedíme. |
4 | Při podávání přeléváme porce šťávou. |