Kapr na sardelce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na sardelce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
0% Sacharidy 1 g
25% Tuky 19 g
26% Sodík 520 mg
54% Bílkoviny 30 g
Uhlovodany | 956,7mg |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 581,3mg |
Vláknina | 21,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kapr obecný, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na sardelce postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra mírně osolíme, potřeme sardelovou pastou a zprudka opečeme na másle. |
2 | Přidáme kmín, podlijeme trochou vývaru (nebo vody) a krátce podusíme. |