Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 245 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9469

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1 kg Slepice
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 190kJ
1% Sacharidy 4 g
14% Tuky 11 g
13% Sodík 268 mg
70% Bílkoviny 40 g

Slepice vařená postup přípravy receptu:

1

Očištěnou slepici rozpůlíme (lépe se vejde do kastrolu), mírně osolíme a vaříme zhruba 2 - 4 hodiny. Zpočátku slepici vaříme pouze ve slané vodě, později, jakmile slepice částečně změkne, přidáme cibuli nebo česnek a dovaříme.

2

Spolu se slepicí vaříme zároveň žaludek i srdce. Jatýrka si ponecháme syrová na zavářku do polévky. Zavářku připravíme jen do takového množství polévky, kterou ještě tentýž den sníme. Vývar, který nám zbude, necháme bez zavářky, neboť by nám zkysl.

3

Z uvařené slepice stáhneme kůži, která není v oblibě. Rozemeleme ji spolu s játry do zavářky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept