Jednoduchý recept

Hovězí závitky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 9546

Ingredience

50 g Anglická slanina
40 g Cibule
1 ks Citronová šťáva
4 ks Hovězí roštěnka níz. peč.
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,513 kcal
Kilojoule 6 330kJ
8% Sacharidy 28 g
138% Tuky 104 g
222% Sodík 4 g
197% Bílkoviny 111 g

Hovězí závitky postup přípravy receptu:

1

Zlehka naklepeme plátky z roštěnek, osolíme a opepříme.

2

Na každý plátek dáme tenké proužky slaniny a kolečka kyselé okurky, zavineme, převážeme niťí, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran v rozpáleném sádle.

3

Nakrájenou cibuli na kolečka osmažíme na sádle, přidáme opečené závitky, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.

4

Během dušení podléváme zeleninovým vývarem a poléváme vlastní šťávou.

5

Měkké závitky vyndáme, odstraníme nitě a narovnáme na mísu.

6

Do šťávy přidáme pár kapek citrónové šťávy a zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme.

7

Závitky na míse obložíme dušeným hráškem, růžičkovou kapustou či jinou zeleninou.

8

Podáváme s brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept