Pórková se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9572 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
30 g | Tuk |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 68,4mg |
Draslík | 194,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z drobně nakrájené cibule, mouky a tuku si připravíme cibulovou jíšku. Rozředíme jí vodou, osolíme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a dobře povaříme. |
2 | Hotovou polévku zalijeme smetanou a posypeme petrželkou. |
3 | Podáváme s osmaženým chlebem, nakrájeným na kostičky. |
4 | Jednotlivé porce na talíři sypeme strouhaným sýrem. |