Recept

Nadívaný vepřový bůček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 9695

Ingredience

1 špetka Kmín celý
2 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
750 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 966kJ
3% Sacharidy 10 g
90% Tuky 67 g
4% Sodík 79 mg
25% Bílkoviny 14 g

Nadívaný vepřový bůček postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a z jedné strany v něm uděláme kapsu pro nádivku a trochu jí roztáhneme.

2

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Necháme stát, dokud se všechno mléko nevsákne do rohlíků. Osolíme, opepříme, přidáme květ, petrželku a promícháme. Je-li nádivka příliš řídká, zahustíme krupicí. Naplníme kapsu a zašijeme. Bůček osolíme, okmínujeme, vložíme do hrnce, kůžičkou dolů, podlijeme a pečeme za častého podlévání.

3

Když je bůček skoro měkký, obrátíme ho kůžičkou nahoru a nakrájíme jí na čtverečky, osolíme a dopečeme dorůžova.

4

Vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.

5

Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept