Rybí filé po kavkazsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé po kavkazsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 972 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Česnek |
1500 g | Filé z aljašské tresky |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
20 g | Sůl |
120 g | Tuk |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 71,4mg |
Draslík | 102,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé po kavkazsku postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme a ve vymaštěném pekáči upečeme doměkka. |
2 | Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Přidáme mletou papriku, rozetřený česnek, necháme zpěnit a zalijeme vodou. Dobře provaříme. |
3 | Při podávání filé přeléváme šťávou. |