Bavette se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavette se sardinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9730 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Bavette |
1 ks | Cibule |
1 ks | Fenykl čerstvý |
4 polévková lžíce | Hrozinky |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Šafrán |
250 g | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 318,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 47,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fenykl čerstvý, Hrozinky, Oříšky piniové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bavette, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šafrán, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavette se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce do dobře osolené vody dáme na deset minut vařit velký svazek divokého fenyklu.Scedíme a vodu odložíme stranou na pozdější použití. |
2 | Na velké pánvi rozpálíme olej,na kterém asi osm minut restujeme najemno nakrájenou cibuli a rozmělněné blizny šafránu.Přidáme piniové oříšky,rozinky,sůl a pepř a dalších pět minut restujeme.Přidáme sardinky očištěné a zbavené hlaviček,trochu z odložené vody a pět minut povaříme. |
3 | Těstoviny uvaříme v odložené vodě dle návodu na obalu,scedíme a přidáme na pánev.Lehce promícháme a můžeme podávat. |