Linguine s pestem a pečenými cherry rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s pestem a pečenými cherry rajčátky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9731 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
45 g | Mandle |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata Cherry |
2 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Linguine |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 461,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 605,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mandle, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s pestem a pečenými cherry rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Cherry rajčátka rozkrojíme napůl,dáme na plech rozkrojenou stranou nahoru,pokapeme 2 lžícemi oleje,lehce osolíme a opepříme.Plech dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů.Pečeme patnáct minut. |
2 | Pesto připravíme tak,že v mixeru rozmixujeme nastrouhaný parmezán,česnek,bazalku,oloupané mandle,zbytek oleje,osolíme a opepříme. |
3 | Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a dáme do nahřáté servírovací mísy.Přidáme pesto a pečená rajčata,lehce promícháme. |
4 | Podáváme horké. |