Hovězí polévka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s těstovinami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 98 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
20 g | Sůl |
170 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Voda pitná |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 808,3mg |
Vláknina | 102,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Polévkové koření, Těstoviny konzumní, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme, ne však rozvaříme. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané vložíme do vývaru z hovězích kostí. |
3 | Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
4 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Voda pitná: na uvaření a propláchnutí těstovin