Masopustní koblihy
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Masopustní koblihy

Obrázek

Slavíte doma masopust? Pak by vám doma neměly chybět na stole masopustní koblihy. Přinášíme vám recept na tuto oblíbenou pochoutku.

Recept na masopustní koblihy


1 kg hladké mouky
70 g čerstvého droždí
120 g napěněného míchaného másla
7 žloutků
50 ml teplého mléka
40 g cukru
3 lžíce rumu
1 balení vanilkového cukru
½ lžíce citronové šťávy
½ lžičky soli
olej
meruňková marmeláda
moučkový cukr

Postup:

Nejlepších výsledků dosáhnete, když koblihy připravíte v teplé místnosti bez průvanu. Také je dobré předem ohřát veškeré kuchyňské náčiní a potřebné suroviny na pokojovou teplotu.

Mouku nasypejtee do mísy a zahřejte v předehřáté troubě. Poté v rozehřáté mouce udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí, zalijte trochou teplého mléka a přidejte lžíci cukru. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi 15 minut kynout.

Do malé misky dejte žloutky, zbývající cukr, vanilkový cukr, sůl, citronovou šťávu a rum. Všechny ingredience smíchejte do hladka.

Ke vzešlému kvásku přidáme měkké máslo, rozšlehané žloutky a trochu teplého mléka a pomalu promícháme. Nejlepší je použít elektrický mixér se spirálovými šlehači. Za stálého míchání postupně přiléváme zbylé mléko. Míchejte, dokud nezískáte elastické těsto. Z těsta vytvarujte bochánek, posypte moukou, přikryjte teplou utěrkou a nechte alespoň 40 minut kynout. Z vykynutého těsta tvořte rukama kuličky nebo těsto vyválejte na válu a pomocí sklenice vykrajujte malá kolečka. Položte je na desku posypanou moukou a po několika minutách otočte. Přidejte olej a zahřejte asi na 170 stupňů. Olej bude dostatečně horký, když se na sporáku objeví bublinky. Při smažení dávejte pozor, aby se olej příliš nerozpálil. Opatrně zvedněte koblihy a vložte je do oleje. Během smažení zakryjte pánev poklicí. Necháme koblihy zezlátnout, poté je otočíme a počkáme, až z druhé strany zhnědnou. Tentokrát nádobu nezakrývejte víkem. Osmažené koblihy položte na papírovou utěrku, aby okapala. Ještě vlažné plníme meruňkovou marmeládou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist