Pohankové těstoviny
Těstoviny z pohanky - japonsky soba - mají světle hnědou barvu a někdy se dochucují a přibarvují zeleným čajem nebo kůrou japonského citrónu. Velmi oblíbené jsou studené, servírované na bambusovém prostírání. K studeným těstovinám zaru soba se přidává omáčka cuju, dochucená jarní cibulkou a křenovou pastou wasabi. Soba se také připravují přelité teplým vývarem se sójovou omáčkou, používá se ale i mnoho dalších ingrediencí a možností úprav - tempura, smažené tofu, sardinky, syrový žloutek vajíčka...
V této části najdete mnoho receptů s nudlemi soba a snadnou přípravou i konečnou chutí jídel budete příjemně překvapeni.
Ve slané vodě s trochou oleje uvaříme těstoviny doměkka. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Rajčata v...
Z mouky, vajec,soli vypracujeme vláčné těsto které necháme odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. Na oleji...
Vývar s nakrájenými cibulkami přivedeme k varu, přidáme nudle a vaříme 4 minuty doměkka. Slijeme a propláchneme studenou vodou. Sójovou omáčku...
V malé pánvi smícháme sójovou omáčku, mirin, citronovou šťávu a cukr. Vaříme 5 minut. Měli bychom získat sirupovou konzistenci. Poté odstavíme. ...
Jarní cibulky nasekáme na jemno. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, lžící zbavíme semínek a zbytek nakrájíme na plátky. Tofu slijeme a necháme...
Soba nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Na lžičce sezamového oleje opečeme špenát, sůl a pepř. Po dvou minutách odstavíme. ...