Jamie Oliver
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Jamie Oliver
Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.
Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.
Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.
Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.
Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.
V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.
Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.
Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 125Podzimní polévka
Čerstvé fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, oloupaný brambor, rozmačkané rajče a vaříme zvolna zhruba 25 minut. Fazole zcedíme, bobkový list, rajče a brambor...
víceTuňákové karbanátky v rajčatové omáčce
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, osmahneme v hrnci na oleji, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, přisypeme oregano, podusíme 15 minut a rozmixujeme. Podle...
víceGrilovaný mečoun s citronovým dresinkem
Filety z mečouna osolíme, opepříme a ugrilujeme na grilovací pánvi nebo na grilu z každé strany dozlatova. Do misky nalijeme citronovou šťávu, přilijeme olej, osolíme, opepříme, česnek...
víceFazole vařené s bylinkami
Čerstvě vyloupané fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupaný brambor, rozmačkané rajče, celý česnek, svazek bylinek, zakápneme olejem, přivedeme k varu a vaříme doměkka....
víceRizoto s artyčoky
Artyčoky očistíme a odstraníme z nich vlákna. Polovinu artyčoků rozpůlíme, polovinu nakrájíme na tenké plátky, zakapeme citronovou šťávou, aby netmavly. Citronovou kůru nastrouháme, mátu...
víceTopinky s vařeným česnekem a kapustou
Do rendlíku nalijeme vodu, osolíme, přidáme 3 celé stroužky česneku a přivedeme k varu, přisypeme natrhané listy kapusty a vaříme doměkka. Ciabattu nakrájíme na plátky, opečeme nasucho v...
víceZapečené těstoviny s kuřecím masem a houbami
Směs sušených hub trochu nalámeme, nasypeme do misky, zalijeme 150 ml horké vody a necháme chvilku máčet. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat....
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Jamie Oliver
Hodnocení: Přidal:Jamie OliverJamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.
Kuchařka obsahuje 0 receptů