Láďa Hruška
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Ladislav Hruška
Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.
Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.
Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.
Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.
Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 117Domácí piškoty II
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky v míse vyšleháme s 3/4 dávky cukru a 1 lžící horké vody do pěny. Opatrně vmícháme mouku a zbylý cukr. Z bílků ušleháme sníh, který přimícháme do žloutkové...
víceDomácí termix Ládi Hrušky
V 1/3 mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu, vlijeme do něj rozmíchaný pudink a za stálého míchání povaříme 2 minuty do zhoustnutí. Pudink odstavíme z plotny a...
víceMléčná rýže Ládi Hrušky
Rýži uvaříme podle návodu uvedeném na výrobku. V hrnci promícháme mléko, cukr, pudinkový prášek a uvařenou rýži. Přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty dokud směs nezhoustne. Odstavíme a...
víceKoblížky z jogurtu
V míse smícháme jogurt s moukou, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, špetkou soli, vejcem, rumem a nastrouhanou čokoládou. Vše dobře rozmícháme. Ze směsi tvarujeme pomocí lžíce malé...
víceMaminčina vajíčková pomazánka Ládi Hrušky
Cibuli nakrájíme na jemno. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. K nakrájeným vejcím přidáme v misce nasekanou cibuli, tvaroh a hořčici. Podle chuti osolíme, opepříme...
víceVyprošťovací krémová česnečka Ládi Hrušky
Stroužky z jednoho česneku nakrájíme na tenké plátky a brambory na menší kostičky. Plátky česneku lehce orestujeme na rozpáleném másle do zlatova. Zaprášíme moukou, ještě asi půl minuty...
víceBlesková zeleninová polévka Ládi Hrušky
Do hrnce nalijeme vodu, do které nastrouháme na hrubém struhadle očištěnou mrkev a petržel, a přidáme bujón. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a na mírném plameni...
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Ládi Hrušky
Hodnocení: Přidal:Láďa HruškaLáďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.
Kuchařka obsahuje 0 receptů