Láďa Hruška

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Ladislav Hruška

 Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
 
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.

Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.

Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.

Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.

Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
 
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 117

Fialový salát Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 10 min

V míse smícháme sterilované červené zelí s jemně nasekanou cibulkou. Přidáme majolku, ocet, hořčici, špetku cukru a podle chuti osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře promícháme.

více

Expresní utopenci Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 21 min

Špekáčky nebo párky nakrájíme na kolečka a větší cibuli na půlkolečka. V malém hrnci smícháme vodu, ocet, olej, hořčici, kečup, worchestrovou omáčku a chilli omáčku a přivedeme k varu....

více

Domácí tvarůžky Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 10 min

Do porcelánové nebo kameninové mísy rozdrobíme tvaroh a přidáme na drobno nakrájené kolečko olomouckého tvarůžku a sůl. Pečlivě promícháme a mísu zakryjeme čistou utěrkou a pokličkou. Směs...

více

Domácí balkánský sýr podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 5 min

Tvaroh vložíme do plastové misky s víčkem a zalijeme studenou osolenou převařenou vodou. Tvaroh musí být úplně ponořený. Misku dobře uzavřeme a necháme sýr v chladničce uležet minimálně 4 dny.

více

Domácí "bejk" rolls Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 10 min

Dva starší rohlíky nakrájíme na asi 3 mm silná kolečka. V misce smícháme olej s kořením na pizzu a směsí potřeme kolečka rohlíku z obou stran. Okořeněná kolečka poskládáme na plech vyložený...

více

Cuketové lívanečky Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 20 min

Polohrubou mouku smícháme v míse s na hrubo nastrouhanou cuketou, mlékem, vejci, cukrem, solí a kypřícím práškem do pečiva. V pánvi rozpálíme olej a lžící dáváme těsto na pánvičku. Lívanečky...

více

Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 35 min

V míse promícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl, přidáme olej a teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich asi půl centimetru tenké...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Ládi Hrušky

Hodnocení: Přidal:Láďa Hruška

Láďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist