Láďa Hruška

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Ladislav Hruška

 Kdo by neznal tohoto kuchařského experimentátora. Jeho jméno je pro někoho synonymem nekvalitní stravy, pro jiného vynalézavý a šikovný kuchař – amatér. Každopádně jeho kulinářské pokusy oslovují tisíce lidí a nejde ho přehlédnout.
 
Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na biologii a chemii. Vystudoval univerzitu v Hradci Králové, obor učitelství pro základní školy. První zkušenosti s redaktorskou prací získával už při studiu na Pedagogické fakultě jako redaktor v regionálním tisku.

Profesní kariéra
Dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 se rozhodl povolání učitele vyměnit za práci reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. O čtyři roky později přestoupil do TV Nova. Tam se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Později se na pokyn vedení televize proměnil na kulinářského experimentátora, který přímo v televizním zpravodajství radil divákům, jak uvařit „chutně a levně“. Základem byly recepty od diváků, ale později přidával vlastní nápady. Tak vznikl patrně nejslavnější recept z kuřecích kůžiček. V únoru 2015 dal na Nově výpověď a od srpna 2015 má na FTV Prima svůj pořad Vychytávky Ládi Hrušky, který se vysílá od září 2015.

Soukromý život
Pořad Vychytávky je velmi populární nejen u dospělých, ale i u dětí. To Láďu Hrušku potěšilo i vykolejilo zároveň. Podle něj je zájem dětí velký přínos pro každého producenta pořadu. Sám na děti ale zatím nepomýšlí. Na soukromý život zatím není čas, říká. U žen tikají biologické hodiny, ale muži to mají prý v tomto směru jednodušší, tak moc nespěchají.

Publikace
V září 2014 vydala TV Nova tištěnou kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“, která se stala bestsellerem. Prodalo se jí neuvěřitelných 400 000 kusů. Jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a jednu z nejprodávanějších knih v české historii. O rok později vydal knihu „Láďa Hruška se vrací - Kuchařka pro samouky“. Od 30. 3. 2016 začal vycházet ve spolupráci s Bauer Media nový hobby časopis Prima vychytávky. První číslo měsíčníku vyšlo v nákladu 90 000 výtisků.

Oblíbené jídlo
Nejraději má těstoviny na všechny způsoby, od špaget po lasagne. Neodolá ale opékanému párku na ohýnku v přírodě. V poslední době se ale snaží jíst zdravě a vyhledává fitness recepty. Zdravě jíst je podle něj víc, než dřít v posilovně.
 
Láďa Hruška je člověk, který umí, ať už si o něm myslíte cokoliv, tvrdě pracovat. Za poslední dva roky neměl dovolenou a je zvyklý pracovat 15 hodin denně. Teď se snaží trochu zvolnit tempo a odpočívat. Ve volném čase rád cvičí bikram jógu. V poslední době, jak sám říká, vydělal hodně peněz. Ty pro něj ale moc neznamenají. Důležité jsou podle něj životní a osobní jistoty.

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 117

Domácí pribináček

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Počet komentářů k receptu
1
Celkový čas přípravy 10 min

Smetanu vyšleháme, vsypeme vanilkový cukr a ještě krátce šleháme. Nakonec přidáme měkký tvaroh a ještě prošleháme. Pribináček rozdělíme do mističek a podáváme.

více

Domácí ruská zmrzlina

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 20 min

V míse ušleháme smetanu dotuha. V jiné míse vyšleháme pevný sníh z bílků a nakonec ve třetí míse ušleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Do vyšlehaných žloutků s cukrem zlehka vmícháme...

více

Domácí šlehačka

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 6 min

V kastrůlku zahřejeme mléko k bodu varu a přidáme nakrájené máslo. Šleháme nebo mixujeme asi 3 minuty. Potom směs přelijeme do misky a po vychladnutí dáme na 1 hodinu do mrazáku. Po vyjmutí...

více

Koblížky z jogurtu

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 13 min

V míse smícháme jogurt s moukou, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, špetkou soli, vejcem, rumem a nastrouhanou čokoládou. Vše dobře rozmícháme. Ze směsi tvarujeme pomocí lžíce malé...

více

Jablečno-banánová přesnídávka

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Počet komentářů k receptu
2
Celkový čas přípravy 30 min

Oloupaná jablka nastrouháme a spolu s oloupanými, na kolečka nakrájenými banány vložíme do hrnce. Přilijeme 250ml vody a uvedeme do varu. Vsypeme cukr, vanilkový cukr a vše povaříme 10-15...

více

Ledový broskvový čaj

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 15 min

V hrnci přivedeme k varu vodu. Přidáme omyté, vypeckované broskve nakrájené na dílky, lístky máty a sáčky s čajem. Vaříme pod pokličkou 5 minut. Potom odstraníme čajové sáčky, vsypeme cukr a...

více

Melounová zmrzlina

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 20 min

Dužinu z melounu vydlabeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Přisypeme cukr, přilijeme citronovou šťávu, smetanu a vše ještě promixujeme. Směs vlijeme do kovové nádoby a necháme nejméně 3 hodiny...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Ládi Hrušky

Hodnocení: Přidal:Láďa Hruška

Láďa Hruška se v určité době stal asi nejznámějším českým kuchařem a jeho jídla za pár korun z televizního pořadu Levně a chutně i knižní kuchařky, fenoménem. Tato kuchařka nabízí výběr z jeho nejlepších jídel a pokud chcete alespoň některá vyzkoušet, máte k tomu jedinečnou příležitost.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist