Pomazánka z rajčat a žampionů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z rajčat a žampionů
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10021 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
52 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 320,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z rajčat a žampionů postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle doměkka. |
2 | Na jiné pánvi usmažíme do sklovita jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme do zredukování šťávy. |
3 | Vzniklou směs přidáme k žampionům a vše ještě podusíme. |
4 | Podáváme na toastech nebo na chlebu, velmi horké. |