Recept

Jihomoravský vepřový guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10095

Ingredience

1 ks Cibule
97,5 g Hrášek
1 kávová lžička Máslo čerstvé
3 ks Paprikové lusky čerstvé
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Solamyl
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
4% Sacharidy 14 g
41% Tuky 31 g
14% Sodík 288 mg
43% Bílkoviny 24 g

Jihomoravský vepřový guláš postup přípravy receptu:

1

Na sádle opečeme na kousky nakrájené maso, osolíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme.

2

K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky zbavené semen, oloupaná, nakrájená rajčata a hrášek. Vše dusíme do změknutí zeleniny.

3

Zvlášť na másle dusíme na plátky nakrájené žampiony. Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme dušené žampiony.

4

Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept