Jednoduchý recept

Zámecké brambory

  • Rakousko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zámecké brambory 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10148

Ingredience

750 g Brambory
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
100 g Tuk
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 547kJ
6% Sacharidy 23 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 270 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zámecké brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pokrájíme podélně na čtvrtky (malé ponecháme vcelku). Zalijeme je studenou vodou, uvaříme a ocedíme.

2

Na pánvi rozehřejeme větší množství tuku, opečeme na něm brambory a potom je ještě zapečeme v troubě dozlatova. Tuk slijeme, přidáme 20g másla a pokrm osolíme.

3

Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Dobrý recept, jen bych brambory vařila kratší dobu!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept