Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10149

Ingredience

Na bešamel
1 špetka Kari koření
250 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Ryba gratinovaná
1 kg Filé rybí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
2% Sacharidy 7 g
24% Tuky 18 g
18% Sodík 357 mg
204% Bílkoviny 114 g

Ryba gratinovaná postup přípravy receptu:

1

Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme na každé straně 5 minut.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a svaříme na hustší omáčku. Necháme ji částečně vychladnout. Poté přimícháme žloutky a a polovinu strouhaného sýra.

3

Máslem vymažeme zapékací mísu, naskládáme do ní upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem smíchaným se dvěmi lžícemi strouhané housky. Povrch zakapeme máslem zbylým po opékání ryby.

4

Zapečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.

5

Jako přílohy podáváme brambory nebo saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept