Recept

Škeble v zeleninovém vývaru s vínem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10163

Ingredience

60 g Celer bulvový
0,3 ks Cibule
1 ks Citrony
60 g Karotka
60 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
0,1 l Víno bílé
0,1 l Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek
16 ks Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 925 kcal
Kilojoule 3 872kJ
12% Sacharidy 43 g
122% Tuky 92 g
59% Sodík 1 g
188% Bílkoviny 106 g

Škeble v zeleninovém vývaru s vínem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek jemně nasekáme.

2

Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu, škeble a osmahneme ještě asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a necháme jednou přejít varem. Na mírném ohni necháme asi 5 minut táhnout.

3

Nakonec přidáme nasekanou petrželku, obložíme plátky citronu a ihned podáváme.

4

Vhodnou přílohou je česneková bageta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept