Jednoduchý recept

Labužnické řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10172

Ingredience

1 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sardelová pasta
120 g Strouhanka
160 g Sádlo škvařené
600 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
7% Sacharidy 27 g
39% Tuky 29 g
16% Sodík 322 mg
79% Bílkoviny 44 g

Labužnické řízky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Každý plátek potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou, na něj položíme plátek šunky a celé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

2

Do rozpáleného sádla vložíme řízky tou stranou, kde je šunka a usmažíme dočervena, řízky obrátíme a usmažíme i z druhé strany. Hotové potřeme rozpáleným máslem.

Poznámka

Podáváme se smaženými hranolky, obložené zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept