Zajíc dušený s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc dušený s bílým vínem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10176 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej stolní |
3 ks | Rajčata |
1 dl | Víno bílé |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 209,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 510,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Olej stolní, Rajčata, Víno bílé, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc dušený s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Omytého, odblaněného zajíce nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na oleji po obou stranách, vyjmeme je a ve výpeku opečeme kroužky cibule a nasekaný česnek. |
2 | Vložíme zpět maso, poklademe je kolečky oloupaných rajčat a přilijeme víno. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a zalijeme vodou, aby bylo maso potopené. |
3 | Dusíme pod poklicí v troubě asi 1 1/2 hodiny. |
4 | Podáváme s noky nebo s těstovinami. |