Paprikové lusky marinované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lusky marinované
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10223 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 164,5mg |
Vláknina | 144,8mg |
Vitamín A | 98,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové lusky marinované postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, zbavíme semen, osušíme a na oleji ze všech stran osmažíme. |
2 | Měkké, ještě teplé papriky oloupeme a rozložíme je na mísu. |
3 | Smícháme sůl, pepř, cukr, utřený česnek, worcester, vinný ocet a salátový olej. Vše dobře rozmícháme a nalijeme na papriky. |
4 | Za občasného míchání marinujeme nejméně 2 hodiny. |