Recept

Telecí řízky s liškami

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10239

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
150 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
1% Sacharidy 5 g
28% Tuky 21 g
19% Sodík 372 mg
64% Bílkoviny 36 g

Telecí řízky s liškami postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle.

2

Hotové řízky vyjmeme, přidáme kousek másla, zpěníme v něm jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené lišky, nasekanou petrželku, špetku kmínu a sůl. Dusíme doměkka.

3

Potom přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, krátce povaříme, podle potřeby zředíme trochou vývar a přidáme řízky. Bez vaření je necháme ještě asi 2 minuty táhnout.

4

Na talíři přelijeme řízek omáčkou s liškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept