Schmierkuchen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Schmierkuchen
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1025 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
20 g | Droždí |
80 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
10 ks | Švestky |
200 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 88,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Schmierkuchen postup přípravy receptu:
1 | Mouku, prášek do pečiva a nebo droždí smícháme a vypracujeme v těsto. Necháme vykynout a pak jej rozválíme. |
2 | Vložíme do kulaté dortové formy a necháme opět kynout. |
3 | Jakmile nabyde opět na objemu (asi dvojnásobně) dáme na něj vrstvu domácího tvarohu a másla. Dále naklademe vrstvu ovoce, nejčastěji vypeckované a rozmačkané švestky, které dle chuti přisladíme. |
4 | Zapečeme do zlatohnědé barvy a pováváme jako moučník. |