Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10311

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
0,3 ks Celer bulvový
0,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Hřebíček
600 g Jehněčí plec
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 777kJ
4% Sacharidy 14 g
149% Tuky 112 g
17% Sodík 341 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jehněčí zadělávané postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme, zalijeme vodou a přidáme sůl, cibuli protknutou hřebíčky, očištěnou celou karotku, celer a svazek bylinek. Vše uvaříme doměkka. Vývar ocedíme, zeleninu nakrájíme a bylinky s cibulí odstraníme.

2

Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a krátce povaříme. Přidáme citronovou šťávu a muškátový květ, vložíme uvařené maso, zaleninu a čtvrtky žampionů podušených na másle. Necháme přejít varem.

3

Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme s rýží.

Poznámka

Můžeme použít také jehněčí krk nebo hrudí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept