Jehněčí zadělávané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí zadělávané
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
0,3 ks | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Hřebíček |
600 g | Jehněčí plec |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
1 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 210,9mg |
Draslík | 560,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Jehněčí plec, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí zadělávané postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme, zalijeme vodou a přidáme sůl, cibuli protknutou hřebíčky, očištěnou celou karotku, celer a svazek bylinek. Vše uvaříme doměkka. Vývar ocedíme, zeleninu nakrájíme a bylinky s cibulí odstraníme. |
2 | Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a krátce povaříme. Přidáme citronovou šťávu a muškátový květ, vložíme uvařené maso, zaleninu a čtvrtky žampionů podušených na másle. Necháme přejít varem. |
3 | Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s rýží. |
Poznámka
Můžeme použít také jehněčí krk nebo hrudí.