Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 10345

Ingredience

1 ks Citrony
140 g Cukr moučkový
25 g Kandovaná pomerančová kůra
140 g Mandle
25 g Mandle plátky
1 špetka Skořice mletá
30 g Strouhanka
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 744kJ
5% Sacharidy 19 g
13% Tuky 10 g
2% Sodík 47 mg
11% Bílkoviny 6 g

Alžbětin dort postup přípravy receptu:

1

Cukr třeme se žloutky, citronovou kůrou, skořicí, nastrouhanými hnědými mandlemi, strouhankou, citronovou šťávou, kandovanou pomerančovou kůrou a plátky mandlí. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.

2

Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme asi 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě.

3

Vychladlý dort potřeme citronovou polevou a můžeme jej ozdobit pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept