Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10358

Ingredience

180 g Cukr krupice
50 g Kandovaná pomerančová kůra
20 g Koření perníkové
80 g Mandle plátky
80 g Med včelí
0,5 l Mléko polotučné
280 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Soda jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 978kJ
13% Sacharidy 45 g
6% Tuky 4 g
6% Sodík 119 mg
8% Bílkoviny 4 g

Rychlý litý perník postup přípravy receptu:

1

Med s cukrem ohřejeme a smícháme s ostatními přísadami na těsto. Těsto má být nepříliš husté ani příliš řídké, aby se při pečení netvořil brousek.

2

Plech s okrajem (nebo pekáč) vyložíme pečícím papírem. Rozetřeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

3

Vychladlý perník nakrájíme na řezy a uchováváme v těsnící plechové krabici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept