Zeleninový olej - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový olej
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10440 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
2 ks | Nové koření celé |
400 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
184% Kalorie 3,627 kcal
Kilojoule 15 175kJ
6% Sacharidy 23 g
536% Tuky 402 g
8% Sodík 167 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 281,7mg |
Vitamín E | 38,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Citrony, Nové koření celé, Olej rostlinný, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový olej postup přípravy receptu:
1 | Olej krátce zahřejeme a přidáme do něj na plátky nakrájenou petržel, celer, citronovou kůru, nové koření, snítku petrželky a lístky bazalky. |
2 | Olej necháme několik dní rozležet v chladu. |