Telecí játra v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra v těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10505 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Játra telecí |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 866,0mg |
Draslík | 674,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 78g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra odblaníme, lehce naklepeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm. |
2 | Do rozkvedlaných vajec přisypeme mouku, osolíme a zamícháme. V těstíčku obalíme plátky jater. Smažíme je v rozpáleném oleji (nebo sádle) z obou stran asi 12 minut. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.