Borůvkový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkový pudink
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10523 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
0,5 l | Borůvky |
1 ks | Citrony |
70 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
70 g | Máslo čerstvé |
90 g | Piškoty dětské kulaté |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 483,8mg |
Draslík | 238,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citrony, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkový pudink postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, šťávu a nakonec zlehka vmícháme nadrcené piškoty spolu s pevným sněhem z bílků. |
2 | Směs vložíme do máslem vymazané pudinkové formy a vaříme v páře asi 40 minut. |
3 | Hotový pudink opatrně vyklopíme a naplníme oslazenými borůvkami. |