Olomoucké placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucké placičky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10548 |
Ingredience
3 ks | Brambory vařené |
1 špetka | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Sýr Tvarůžky |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 136,7mg |
Draslík | 236,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 143,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Sýr Tvarůžky, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucké placičky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh utřeme se solí a přidáme nastrouhané, uvařené brambory, rozmačkané tvarůžky, vejce, sůl, kmín a mouku. Vypracujeme vláčné těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme malé placičky. Smažíme je na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. |