Kapr na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na cibuli
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 ks | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 ks | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 158,2mg |
Draslík | 148,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra rozdělíme na porce. Osolíme, okmínujeme a po jedné straně opečeme na rozehřátém oleji. |
2 | Porce kapra obrátíme, přidáme kolečka cibule, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme na nahřátý talíř. |
3 | Do vypečené šťávy přimícháme máslo, sójovou omáčku a mouku. Necháme přejít varem. Vložíme zpět porce ryby a krátce prohřejeme. |