Přírodní kedlubny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní kedlubny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10608 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
7 g | Cukr krupice |
600 g | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 286,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní kedlubny postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky, ovaříme je krátce v osolené vodě a necháme okapat. |
2 | Připravené kedlubny vložíme na rozehřáté máslo, přisolíme, mírně osladíme a podlijeme trochou vývaru z kedluben. Dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Chtěla jsem dát 4 hvězdičky a cvakla jsem na pět :-). Spíš bych totiž nepředvářela, ale jen dusila, chuť bude intenzívnější. Dochutit se dá taky na sladkokyselo, tj, cukr a ocet v přiměřeném množství a už zmíněná sůl.