Rýžová polévka s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová polévka s hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10629 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
100 g | Hrášek |
40 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 78,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Hrášek, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová polévka s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou a spařenou rýži vsypeme do trochy osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Ocedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Hrášek vsypeme do 1l vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Před koncem varu přidáme kostku bujónu a polévku ochutíme špetkou vegety. |
3 | Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme pažitkou. |