Gemerské knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gemerské knedlíky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10700 |
Ingredience
1500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Majoránka |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
300 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gemerské knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme. |
2 | Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut. |
3 | Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme. |
4 | Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí. |