Hovězí pečeně na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně na zelenině
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10739 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí kýta |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
8 ks | Pepř černý celý |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 131,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí kýta, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso odblaníme, osolíme a protkneme slaninou. |
2 | Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme máslo,koření, nakrájenou zeleninu a cibuli. Když se zelenina osmahne, opečeme na ní maso po všech stranách. |
3 | Opečené maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě nejdříve přikryté a dopečeme bez poklice. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme a přecedíme. |