Jednoduchý recept

Vejce zapečená v houbové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10759

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
20 g Sádlo škvařené
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
4 ks Vejce slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 975kJ
2% Sacharidy 7 g
22% Tuky 17 g
8% Sodík 152 mg
26% Bílkoviny 14 g

Vejce zapečená v houbové omáčce postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle na pánvi. Přidáme očištěné, nakrájené houby, vysmahneme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme vodou s Vegetou. Vše osolíme, opepříme a povaříme.

2

V zahoustlé omáčce vyhloubíme 4 důlky, vklepneme do nich vejce, bílky osolíme a dáme do trouby zapéci.

3

Asi po 5 minutách vejce pokapeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a prudce zapečeme.

Poznámka

Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept