Omelety s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety s Nivou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10762 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 528,9mg |
Draslík | 283,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 946,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s mlékem a solí. Čtvrtinu nalijeme na pánvičku s rozehřátým olejem a promícháváme vidličkou, až se vejce začnou srážet. Omeletu dosmažíme a odstavíme z ohně. |
2 | Půlku upečené omelety posypeme nastrouhanou Nivou a přeložíme. Stejně připravíme zbylé 3 omelety. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.