Recept

Květákový řízek pečený (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 1077

Ingredience

700 g Květák
80 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
0,5 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
150 g Tuk
120 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
6% Sacharidy 22 g
34% Tuky 25 g
42% Sodík 839 mg
10% Bílkoviny 6 g

Květákový řízek pečený (minutka) postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Potom jej vyjmeme a rozkrájíme na drobno.

2

Žemle zbavené kůrky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmačkáme a promícháme s květákem.

3

Do směsi přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.

4

Z připravené hmoty tvarujeme ploché, oválné řízky. Rychle je po obou stranách opečeme na tuku a zvolna dopečeme v troubě.

5

Ihned podáváme a na každou porci položíme plátek čerstvého másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept