Milánská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánská pečeně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
240 g | Hovězí maso zadní |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 16,6mg |
Vláknina | 577,0mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osolené maso vcelku dáme na zpěněnou cibuli. Přidáme rajčatový protlak, necháme osmahnout a podlijeme. Dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a povaříme. |
3 | Do hotové šťávy vložíme na plátky nakrájené maso. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.