Jednoduchý recept

Telecí řízky po španělsku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10894

Ingredience

20 g Cibule
10 g Máslo čerstvé
20 g Olej stolní
1 hrst Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
200 g Telecí kýta
2 polévková lžíce Víno bílé
20 g Čokoláda hořká
1 špetka Šafrán
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 110kJ
8% Sacharidy 29 g
38% Tuky 29 g
10% Sodík 208 mg
72% Bílkoviny 41 g

Telecí řízky po španělsku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, naklepeme a po obou stranách opečeme na oleji.

2

Opečené maso vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe žampiony nakrájenými na plátky, na nudličky nakrájenou osmaženou cibulí a přidáme rajčatový protlak. Vše pokapeme bílým vínem, zalijeme vývarem a dusíme.

3

Nastrouhanou čokoládu, jádra ořechů a šafrán zalijeme trochou vody a na mírném ohni mícháme, až se vytvoří kašička. Přidáme ji k měkkému masu a necháme ještě chvíli v troubě prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept