Džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džuveč
Džuveč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10895 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Brambory |
20 g | Cibule |
20 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej stolní |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
40 g | Rajčata |
140 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 76,6mg |
Draslík | 615,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džuveč postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme a dusíme. |
2 | K poloměkkému masu přidáme propláchnutou a spařenou rýži, nakrájené brambory, papriky a mrkev. Vše dusíme doměkka. |
3 | Před koncem dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dodusíme. |
4 | Hotový pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou. |